Saarijärveläisen metallialan yritys RTA-Metalli Oy:n tuotannossa on ollut hyvä työputki päällä.

Kun tuotannossa on sekä hyviä että hiljaisempia kausia, kuhinasta hallin puolella osataan myös nauttia. Kun kiirettä pukkaa päälle, pitää tuotannossa prosessin edetä tehokkaasti eteenpäin. 

Tämä vaatii sitä, että tuotantolaitteet toimivat saumattomasti ilman käyttökatkoksia koko ajan.

– Emme ole laskeneet katkoksista aiheutuneita kustannuksia, mutta tiedämme, että silloin kaikki toiminta jumittaa. Tällaisia tilanteita halutaan välttää, sanoo tuotantopäällikkö Timo Paananen. 

Yrityksessä ei ole omaa it-henkilöstöä, Paananen hoitaa juoksevia it-asioita oman työnsä ohella.

Kun tuotanto ei saa jumittua it-ongelmiin, luottaa Paananen siihen, että ammattilaiset seuraavat prosessia ja sen toimivuutta. RTA-Metallissa sujuvasta arjesta vastaa Data Group ketjuun kuuluva JK-Center Oy. 

– IT-asiat ja käyttöjärjestelmät menevät niin nopeasti eteenpäin, että näitä ei itse kannata hoitaa. Meillä esimerkiksi käyttöoikeudet, päivitykset, laite- ja ohjelmistohankinnat sekä etävalvonta hoituu kumppanimme kautta. Heidän kauttaan toimii myös ennakkohuolto. Kun hallissa on paljon pölyä, laitteet huolletaan ja puhdistetaan säännöllisesti. Tämä on selvästi lisännyt käyttöikää, Paananen summailee palvelua. 

Palvelu on aina protasoa

Yrityksen palvelupakettiin kuuluu Protason ylläpitohuolto. Paanaselle se merkitsee tiettyjä tärkeitä asioita, joilla hyvää työputkea ylläpidetään. 

– Meillä on oma yhteyshenkilö, jolle voi soittaa. Palveluille on määritelty vasteajat kriittisyyden mukaan. Parhaimmillaan JK-Centerin kaveri on ajanut autolla juuri ohi, kurvannut suoraan meidän pihaamme ja ollut hommissa ennen kuin puhelin on laskettu pöydälle, Paananen nauraa. 

Vaikka etäpalvelukin toimii, kokee Paananen, että välillä pitää it-kumppania tavata myös kasvokkain, jotta palveluntuottaja ymmärtää, mitä yrityksessä tehdään ja millä asioilla on merkitystä liiketoiminnalle. 

– Meidän valinnassamme painoi se, että hyvän palvelun lisäksi kyseessä oli paikallinen toimija. 

RTA-Metalli Oy

Yritys työllistää 35 metallialan ammattilaista hitsaajista koneistajiin, kokoonpanijoista toimihenkilöihin. Tuotannossa valmistuu terästuotteita pienistä sadan gramman painoisista hitsattavista ja koneistettavista tuotteista aina 7500 kiloa painaviin rakenteisiin.

 

JK Center 02.03.2017